Skip to content

Convocat el premi Nacional de Pintura Juan Francés Fira d’Agost 2023

L'Ajuntament de Xàtiva convoca el Premi Nacional de Pintura Juan Francés Fira d’Agost 2023. Consulta ací les bases del concurs

L’Ajuntament de Xàtiva ha anunciat el concurs del Premi Nacional de Pintura Juan Francés Fira d’Agost 2023, amb un premi de 5.000 euros per a l’obra guanyadora i 3.000 euros per al segon lloc.

El concurs està obert a qualsevol tema, tècnica i estil, i els artistes han d’especificar la tècnica utilitzada. No es permeten referències a marques comercials ni contingut ofensiu. L’organització es reserva el dret de rebutjar les candidatures que no complisquen amb les condicions tècniques, artístiques o legals. Les dimensions mínimes del suport són 81x60cm i les màximes són 180x180cm.

Els artistes majors de 18 anys residents a Espanya poden participar. Cada participant pot presentar un màxim de dues obres, de les quals el jurat només seleccionarà una. Les obres han de ser originals i no haver sigut premiades en altres concursos nacionals o internacionals, i no han de tindre visible la signatura o qualsevol signe que identifique a l’autor.

La data límit per a inscriure’s en el concurs és el 19 de juliol. Els participants han d’inscriure’s en línia a través del lloc web de MundoArti , en la secció de concursos (categoria: pintura). La fotografia de l’obra presentada ha d’estar retallada i presentar-se en format .JPG amb un màxim de 5MB.

El jurat seleccionarà 25 obres que es comunicaran el 28 de juliol als interessats. Les obres seleccionades han de ser enviades personalment o per agència de transport abans de l’11 d’agost de 2023, degudament identificades, a l’adreça que apareix en les bases. S’ha d’incloure un sobre amb les dades de l’autor (nom i cognoms, fotocòpia del DNI, domicili, codi postal, població, telèfons de contacte, correu electrònic i currículum), així com el preu estimat de l’obra o obres presentades, títol, mesures, tècnica i any de realització.

El premi serà lliurat el dia 15 d’agost a les 12 hores, en l’acte públic d’inauguració de l’exposició de les obres seleccionades i de les premiades. El jurat estarà conformat per quatre membres de reconegut prestigi en el món artístic i de l’àmbit cultural: Jorge López (director de la Galeria Jorge López de València), María Tinoco Suárez (taxadora, experta en el mercat de l’art i comissària), Sara Vilar Garcia (professora de la Facultat de Belles Arts de la UPV) i Sergi Pérez Serrano (gerent de l’IVAM).

Bases 02
Bases del Concurs