Skip to content
Presentació cartell Fira

El dissenyador xativí Cesc Roca signa el cartell de la Fira d’Agost 2023

A l'Ajuntament de Xàtiva s'ha presentat el cartell oficial de la Fira d'Agost 2023, dissenyat per Cesc Roca, un reconegut dissenyador i il·lustrador de la ciutat.

A l’Ajuntament de Xàtiva s’ha presentat el cartell oficial de la Fira d’Agost 2023, dissenyat per Cesc Roca, un reconegut dissenyador i il·lustrador de la ciutat. L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, va destacar la importància de comptar amb grans artistes per a crear el cartell de la Fira, esmentant altres artistes que han deixat la seua petjada en edicions anteriors.

El cartell d’enguany presenta un meló verd en la part inferior, que simula una font d’aigua i també s’assembla a un gelat, fent referència a la Font de la plaça de la Trinitat. A més, es representa un còctel amb una palleta i un cavall, típics de les atraccions de la Fira. El disseny busca combinar elements tradicionals i moderns de Xàtiva. També inclou elements icònics de la Fira, com la carrera de motos i la figura del venedor de figues de pala, que apareix per primera vegada en el cartell.

Roger Cerdà, ha destacat la trajectòria de Cesc Roca, que ha sigut guardonat amb diversos premis de disseny i il·lustració i que ha treballat per a clients nacionals i internacionals.

Cesc Roca, qui es va iniciar en el món de l’art en el taller del seu pare, l’artista faller Paco Roca, va explicar que es va inspirar en els cartells anteriors dels anys 50 i 60, que incloïen elements com els cavallets, les tallades de meló o els gaiatos. El treball de Cesc Roca es caracteritza pel seu defensa del valencià i les seues arrels, havent col·laborat amb institucions i projectes relacionats amb la cultura valenciana, a més de dissenyar portades per a diversos artistes.