Skip to content

Xàtiva obri el termini per a triar a la Reina de la Fira d’Agost 2023

L’Ajuntament de Xàtiva ha obert el termini per a la presentació de candidatures per a cobrir el càrrec de Reina de la Fira d’Agost 2023.

L’Ajuntament de Xàtiva convoca el procés de selecció de la persona que ocuparà el càrrec de Reina de la Fira d’Agost 2023. Les persones interessades podran presentar les seues sol·licituds per via electrònica fins al 8 de juny.

L’Ajuntament de Xàtiva ha obert el termini per a la presentació de candidatures per a cobrir el càrrec de Reina de la Fira d’Agost 2023, la festa gran de la ciutat que se celebra cada any entre el 15 i el 20 d’agost per privilegi de Jaume I des de l’any 1250. Les persones que vulguen optar a aquesta distinció hauran de complir una sèrie de requisits, com ser majors de 18 anys, naturals de Xàtiva, tenir la residència habitual o estar empadronades en la ciutat. A més, no s’exigirà titulació acadèmica ni cap altra circumstància que condicione la igualtat d’oportunitats.

Les aspirants hauran de manifestar la seua candidatura mitjançant la presentació de la sol·licitud per Registre d’Entrada de l’Ajuntament de Xàtiva per la seu electrònica (https://xativa.sedelectronica.es/). En cas de presentar candidatura a Reina, no podrà aparéixer com a membre de la Cort d’Honor d’una altra candidatura i viceversa. En la sol·licitud es consignaran, necessàriament, els noms, cognoms i DNI tant de la persona que opta al càrrec com de la Cort d’Honor, composta per 4 dones i 5 homes acompanyants.

El termini d’inscripció començarà el dia 8 de maig i finalitzarà el dia 8 de juny de 2023, inclòs. No s’admetrà cap sol·licitud presentada fora del termini establit. Aquest termini podrà ser prorrogat per motius especials. L’Ajuntament de Xàtiva aportarà una ajuda econòmica de 3.000 euros a la persona que ocupe el càrrec de Reina i de 1.500 euros a cadascuna dels membres de la Cort d’Honor. Aquestes ajudes estan sotmeses a la normativa fiscal vigent.

Les condicions personals que distingiran a la persona seleccionada seran determinades pel Jurat, que es reunirà en data i lloc que es comunicarà prèviament. La proclamació oficial tindrà lloc en un acte solemne que es celebrarà en el mes de juliol. La persona que ocupe el càrrec i la seua Cort d’Honor representaran a Xàtiva en els actes oficials i festius que es desenvolupen durant la Fira d’Agost i altres esdeveniments al llarg de l’any.

Bases Elecció Reina FIra 2023