Skip to content
Noticia-reina24-2

Oberta la convocatòria per a la Reina de la Fira d’Agost 2024 a Xàtiva

L'Ajuntament de Xàtiva ha obert el termini per a la presentació de candidatures per cobrir el càrrec de Reina de la Fira d’Agost 2024.

L’Ajuntament de Xàtiva ha iniciat el procés de selecció per triar la Reina de la Fira d’Agost 2024. Les dones interessades a postular-se tenen fins al 7 de juny per presentar la candidatura. Enguany, la convocatòria presenta una novetat significativa en l’acompanyament de la Reina i la seua Cort d’Honor, eliminant el requisit de gènere per a les persones acompanyants.

Requisits per a la Candidatura

Per optar al títol de Reina de la Fira, les aspirants han de complir els requisits següents:

  • Ser dona i tindre 18 anys complits.
  • Ser natural de Xàtiva, tindre la residència habitual a la ciutat o estar-hi empadronada.

La candidatura s’ha de presentar a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de Xàtiva xativa.sedelectronica.es.
A la sol·licitud s’han d’incloure els noms, els cognoms i el DNI de la Reina i dels membres de la Cort d’Honor, composta per quatre dones i cinc persones acompanyants.

Innovació i Avanç Social

Una de les novetats principals d’enguany és l’eliminació del requisit de gènere per a les persones acompanyants de la Reina i la seua Cort d’Honor. La regidora de Cultura Festiva, Maria Beltrán, ha assenyalat que “Aquest any hi ha una novetat quant a l’elecció de la Reina de la Fira i la seua Cort, i és que les persones que les acompanyen no hauran de ser necessàriament homes. ser conseqüents amb l’avenç social i per això no tenia sentit fer aquesta distinció de gènere”.

Procés i ajudes econòmiques

Les sol·licituds han de ser presentades abans del 7 de juny, sense possibilitat de pròrroga llevat que es justifiquen motius especials. No es requerix cap titulació acadèmica específica per a participar, garantint igualtat d’oportunitats per a totes les dones de Xàtiva que desitgen aspirar al títol. L’Ajuntament de Xàtiva proporcionarà una ajuda econòmica de 3.000 euros a la Reina de la Fira i de 1.500 euros a cadascuna de les dames d’honor. Les persones acompanyants rebran la insígnia de l’escut de la ciutat de Xàtiva com a reconeixement.

xativa.sedelectronica.es

thumbnail_Reina Fira Face 1200x1200 bases
Bases Elecció Reina FIra 2024