Skip to content
fitur-firaxativa-7

Xàtiva promociona a FITUR la seua Fira d’Agost

La segona jornada de Xàtiva a FITUR ha posat en valor aquesta festivitat autòctona i històrica de la ciutat . S'ha presentat el vídeo de promoció de la Fira que gira en torn al terme «firar-se».

La segona jornada de Xàtiva a Madrid amb l’assistència a la Fira Internacional de Turisme (FITUR) s’ha saldat amb la presentació de dos vídeos: un al voltant de la Fira de Xàtiva com a principal recurs turístic de la ciutat, i altre sobre l’activitat «Jo També vaig» de turisme inclusiu.

Pel que fa a la Fira de Xàtiva, han comparegut l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà i la regidora de Cultura Festiva María Beltrán, els quals han posat en valor aquesta festivitat autòctona i històrica de la ciutat que se celebra des de 1250 per privilegi del rei Jaume I. El vídeo promocional gira en torn a la paraula «firar-se», un terme molt estès entre l’imaginari col·lectiu xativí i que no és altra cosa que comprar o adquirir alguna cosa en la fira.

«La nostra intenció és llançar una campanya de promoció de la Fira d’Agost al llarg de tot l’any, per tal d’explotar turísticament l’atractiu d’una festa com aquesta en un període de l’any en el qual volem incrementar el flux de visitants a la nostra ciutat», ha manifestat l’alcalde Roger Cerdà,qui ha destacat que cada any més de 250.000 persones visiten la Fira d’Agost de Xàtiva.

Per la seua part, la regidora de Cultura Festiva María Beltrán ha indicat que «com a festa d’interès turístic nacional, la Fira està inclosa en la web de Terra de Festes, el que ens ajuda a posicionar-la com una festa singular i única en l’àmbit de la Comunitat Valenciana».

A continuació s’ha presentat altre dels projectes turístics vinculats a la ciutat per a aquest 2024, el qual ve de la mà del CIPFP La Costera. Es tracta del projecte «Jo també vaig», amb el qual s’ha presentat un vídeo per prendre consciència sobre la necessitat de millorar l’accessibilitat al Castell de la ciutat, i que culminarà en l’organització d’una trobada de turisme inclusiu a la ciutat de Xàtiva durant el present any.

Showcooking i falles

A més a més, la jornada d’aquest dijous ha deparat en FITUR un showcooking vinculat a Xàtiva, el qual ha estat realitzat pel restaurant Ca Conxa. Filant amb el que s’ha presentat aquesta vesprada, l’establiment hostaler ha realitzat una demostració de com es prepara un típic esmorzar firer, amb l’ou, el pimentó i la sardina, a més d’altres plats típics de la ciutat com l’arròs al forn.

També han acudit aquest dijous a FITUR les Falleres Majors de Xàtiva Patricia Giner Montagud i Vera Langa Suñer, per tal de promocionar les falles de la ciutat. Cal recordar que Xàtiva va ser la segona localitat, després del Cap i Casal, on es van plantar falles, festivitat que es va iniciar l’any 1865 amb un primer cadafal erigit a la plaça de la Trinitat.